Seguidors

QUÈ ÉS LA MARXA NÒRDICA?

 La marxa nòrdica és una activitat física, un esport,  que es basa en afegir bastons a la manera natural de caminar, bastons que estan disenyats específicament per impulsar-nos, per propulsar-nos durant la marxa. 

La marxa nòrdica integra l’activitat de la part inferior i superior del cos però respecta en tot moment les característiques biomecàniques de la marxa humana i una correcta alineació articular.

Neix a Finlandia a l’any 1930, com entrenament dels esquiadors de fons durant l’estiu.

A l’actualitat comença a ser considerat una forma d’activitat física amb potencial terapèutic, com a tractament no farmacològic coadjuvant en l’abordatge de determinades malalties.

Cal destacar que es pot practicar en molts llocs : a l'aire lliure, tant en camins amples, com en senders, a l'asfalt, a la platja, a la neu,  etc i també que s'utilitzen gairebé un 90 % dels músculs del cos al practicar-la, mentres que caminant de forma normal només se n'utilitzen el 60 %. 

També cal dir que el poden practicar persones de gairebé totes les edats, hi ha una frase que diu: 

SI POTS CAMINAR, POTS PRACTICAR MARXA NÒRDICA!!El MATERIAL necessari és poc i no cal fer una despesa gaire elevada:


- BASTONS específics de marxa nòrdica amb dragonera
- CALÇAT de canya baixa i adequat al lloc on practicarem la marxa, les de senderisme o trail r¡running solen ser força asequades.
- ROBA CÒMODA I TRASPIRABLE ESTIU/PRIMAVERA....TEORIA DE LES 3 CAPES TARDOR/HIVERN
-RONYONERA o ARMILLA D'HIDRATACIO per rutes curtes d'una hora o hora i mitja
- MOTXILLA petita per rutes més llargues on hi càpiga a part de l'aigua o beguda isotònica, quelcom per menjar, una capelina per si plou, uns mitjons de recanvi...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

MENÚ